Schouderklachten komen vaak in combinatie met nekklachten voor. Regelmatig behandel ik mensen op deze klachten met goed resultaat. Meest voorkomende klachten zijn spierstagnaties door, stress, overbelasting of verkeerde houding. Verder slijmbeursontstekingen of peesontstekingen. In andere gevallen frozen shoulder. Soms ook als geval van een ongeval zoals bijvoorbeeld een whiplash. Bij nekklachten komt artrose ook geregeld voor.

Voor een acupuncturist is de westerse diagnose niet zozeer indicatief voor de behandeling, maar waar wij naar kijken is in het verloop van welke meridianen de pijn zich voordoet. Bij welke beweging deze het meest voelbaar is. Of de pijn minder wordt door warmteapplicatie of juist met koudeapplicatie. Wat verder van belang is, of er andere klachten of patronen in het lichaam zich voordoen die kunnen wijzen op een onderliggende zwakte die ik vervolgens mee behandel. Meestal komen mensen met een chronische klacht, hebben al een aantal therapieën achter de rug. Hoe langer de klacht aanwezig is, hoe meer tijd het herstel zal nemen.

Over het algemeen pas ik voor deze klachten de Balans Methodes van Dr Tan en Master Tung toe. Dit betekent dat ik dan geen naalden zet op de plaats van de pijn, maar op een ander lichaamsdeel zoals de handen, enkels en/of onderbenen om de meridianen in de schouder/nekregio te balanceren. Het meridiaansysteem is een netwerk van kanalen, een soort electro-magnetisch veld. Zoals je de schakelaar op de muur gebruikt om de plafondlamp met aan de doen. Zo kun je punten op afstand aanprikken om een klacht verder op in het lichaam te behandelen. Voor meer informatie over de master Tung methode klik hier.

Ik pas ook veelvuldig Motorpunt stimulatie toe bij pijnklachten. Een zeer effectieve methode met direct resultaat.

Heb je het gevoel dat ik iets voor je kan betekenen of heb je vragen? Bel me dan op 06-17602161. Of neem contact op via de mail.

Lees meer over acupunctuur…
Lees meer over Traditionele Chinese Geneeskunde…