Fijn dat je mijn site bezoekt!

In 1988 ben ik afgestudeerd aan de Vrije Universiteit in de orthopedagogiek. Daarna heb ik diverse banen gehad in de zorg en hulpverlening. Daarnaast heeft (natuur)geneeskunde van jongs af aan mijn bijzondere interesse gehad. Mijn eigen ervaringen vertelden me dat die veel te bieden had naast de westerse geneeskunde. Toen ik besloot een opleiding in deze richting te gaan doen is de keuze op de Traditionele Chinese Geneeskunde gevallen. Alle aspecten van het leven zijn  bij de TCM ingesloten. Verder heeft het zichzelf in de vierduizend jaar dat het bestaat steeds opnieuw bewezen en kunnen verbeteren. Ik had geen betere keus kunnen maken. Inmiddels, na mijn opleiding bij Qing Bai, heb ik al jarenlang een acupunctuur- en Tuina praktijk aan het Zeglis in Alkmaar, waar ik met veel plezier en goed resultaat mensen behandel op uiteenlopende klachten. Mijn beste ervaringen met TCM maak ik iedere week opnieuw mee, wanneer ik ervaar hoe mensen op verschillende niveaus opknappen.

Traditionele Chinese Geneeskunde is allesomvattend. Het is een complexe geneeskunde waarin men zich eindeloos verder kan verdiepen en scholen. Een juiste behandeling valt of staat met een goede diagnose. Dit vereist ten eerste vakkennis, ten tweede ervaring en ten derde een grondig onderzoek. Vandaar dat ik regelmatig in de boeken duik, nascholingen doe en ruim de tijd neem voor de behandelingen, met name de intake.

Vanwege mijn studie in het verleden, behandel ik ook graag kinderen. De Chinese geneeskunde is daar zeer geschikt voor. Ik tref regelmatig een bepaalde terughoudendheid bij ouders om met hun kind naar de acupuncturist te gaan. Dit is dan meestal ingegeven door angst voor naalden. De praktijk leert dat dit niet nodig is. Bij kleine kinderen tot zes jaar pas ik uitsluitend Tuina massagetherapie toe. Kijk voor een uitgebreid verhaal verder op de pagina kinderen.