Hoofdpijn en migraine zijn goed te behandelen met acupunctuur.

Hoofdpijn en/of migraine worden wekelijks met goed resultaat behandeld in mijn praktijk. Afhankelijk van de ernst en de duur van de klachten kan het zinvol zijn om na een behandelingstraject eens in de zoveel tijd voor onderhoud/preventie te komen.
Oudere dame met de hand aan het hoofd
Hoofdpijn of in erger gevallen migraine is een zeer veel voorkomende klacht die door middel van acupunctuur goed te behandelen is.
De oorzaken van hoofdpijn zijn zeer divers en geen enkele patiënt zal een zelfde behandeling krijgen bij de acupuncturist.
De acupuncturist stelt de diagnose onder meer aan de hand van het soort pijn, de locatie van de pijn, tijdstippen waarop de pijn zich voordoet en andere klachten/verschijnselen die gepaard gaan met de hoofdpijn. We kunnen denken aan bv een stijve nek, pijnlijke schouders, duizeligheid, lichtflitsen en misselijkheid, een zwaar of een leeg gevoel in het hoofd etc. etc.

Twee bekende en veel voorkomende oorzaken zijn stress en/of overbelasting. Hierdoor raakt de Leverenergie ontregelt en gaat stijgen. In dat geval uit de pijn zich vaak in de slapen van het hoofd, pijn achter de ogen of pijn boven op het hoofd. Langdurige overbelasting put de Nierenergie (onze basisenergie) uit, deze kan de Leverenergie niet meer voeden, waardoor deze niet meer vrij kan stromen.

Migraine of hoofdpijn kan ook gerelateerd zijn aan de menstruatiecyclus. De hoofdpijn komt op net voor of tijdens de menstruatie en is heftig en/of stekend. Ook gebeurd het dat de hoofdpijn zich voordoet na de menstruatie. Deze voelt dan vaker aan als een doffe of zeurende pijn.
Het kan ook voorkomen dat mensen als gevolg van een val of ongeluk hoofdpijn blijven houden. In dat geval is er sprake van stagnatie van energie en bloed in het hoofd. Door het zetten van de juiste puntformule kan ervoor gezorgd worden dat de doorstroming in het hoofd weer op gang komt. Pijn  is namelijk niets meer dan de stagnatie van energie en/of bloed.
Als laatste noem ik hoofdpijn die na een griep niet verdwijnt. In dat geval is er sprake van een Koude of een Hiite die zich heeft ingekapseld. Door een te gebrekkige afweer kan het lichaam zelf deze zogenaamde pathogenen niet verdrijven. Een juiste behandeling helpt het lichaam weer in balans te komen.

Er zijn zeker meer patronen van hoofdpijn te benoemen. Het voert iets te ver om hier volledig in te kunnen zijn.

Ik pas veelvuldig Motorpunt behandeling toe bij pijnklachten. Een zeer effectieve methode met direct resultaat.

Mocht je het gevoel hebben dat ik iets voor je kan betekenen, of als je naar aanleiding van dit verhaal nog vragen hebben, neem dan gerust contact via de mail met me op of bel 06-17602161.

Lees meer over acupunctuur…
Lees meer over Traditionele Chinese Geneeskunde…