Diarree behandeld met acupunctuur.

De Chinese geneeskunde maakt onderscheid tussen verschillende vormen van diarree, en iedere verschijningsvorm wordt op een andere manier behandeld.

  • Bij een diarree door koude is er sprake van koude van buitenaf die de darmen ontregelen. Vaak gaat deze gepaard met krampende buikpijn, waterige ontlasting die niet zozeer stinkt, en onverteerde resten. Warmte op de buik werkt verlichtend.
  • Bij Damp-Hitte diarree is er ook sprake van buikpijn met veel aandrang tot ontlasting. Hier ziet de ontlasting er alleen geel en dun uit en heeft een vieze geur. Hier kan de diarree gepaard gaan met veel dorst, geïrriteerdheid en soms koorts.
  • Bij Damp diarree is er sprake van een waterige ontlasting. Verschil met de koude diarree is, dat er hier van darm rommelingen zijn, geen dorst, geen eetlust, opgeblazen gevoel en vaak een zwaar gevoel in het lichaam.
  • Bij een diarree door een zwakte in de Milt-Pancreas energie zien we meestal een waterige ontlasting, slechte eetlust, een opgeblazen gevoel en vermoeidheid.
  • Als laatste noem ik een zwakte in de Nier Yang energie. Dit uit zich ook in waterige ontlasting, maar dan steeds in de vroege ochtend. Verder heeft men dan last van koude billen, buik en voeten, lage rugpijn en buikpijn.

Bij de intake zal ik onderzoek doen naar jouw patroon aan klachten en daar de behandeling op af stemmen. Uiteraard zullen we ook je voedingspatroon onder de loep nemen en daar wat aanpassingen proberen aan te brengen. Het aantal behandelingen dat je nodig hebt hangt af van de duur, de mate en de ernst van je klachten.

Mocht je het gevoel hebben dat ik iets voor je kan betekenen, of als je naar aanleiding van dit verhaal nog vragen hebben, neem dan gerust contact via de mail met me op of bel 06-17602161.

Lees meer over acupunctuur…
Lees meer over Traditionele Chinese Geneeskunde…