Wist je dat er een speciale naaldloze methode is om  baby’s en kinderen mee te laten behandelen?

Kinderen zijn kwetsbaar dus daar moeten we zorgvuldig mee omgaan. Een eerste vereiste is dat de behandeling pijnloos moet zijn en geen angst bij het kind mag opwekken. Hiervoor is speciaal een Japanse acupunctuurtechniek ontwikkeld waar geen naaldje bij aan te pas komt: Shonishin. Shonishin is een behandeling die bestaat uit een reeks bewegingen variërend van masseren, kloppen en wrijven op de huid met speciale instrumenten waardoor de meridianen en acupunctuurpunten gestimuleerd worden. Kinderen zijn heel puur en hun energie (Qi) is nog kwetsbaar en volop in ontwikkeling. Doordat ze nog zo ‘open’ zijn reageren kinderen uitermate snel op de behandeling.  En het beste pluspunt: kinderen vinden het heerlijk!

Vanwege de gevoeligheid van het kind duurt een behandeling veel korter dan bij volwassenen. Ook de behandeling zelf is heel eenvoudig. Bij kinderen kun je al snel ’te veel’ doen en dat is natuurlijk onnodig.

Als ouder speel je een belangrijke, actieve rol bij de behandelingstrajecten.

Tijdens de behandeling mag je uiteraard altijd het kind op schoot nemen of vasthouden. Ook leer ik je een aantal basistechnieken die je thuis kunt uitvoeren. Dit bevordert niet alleen het genezingsproces maar geeft je ook iets ‘tastbaars’ om zélf bij te kunnen dragen aan het welzijn van je kind. Door samen met je kind aan de slag te gaan zal ook je ouder-kind band verstevigd worden en dat geeft dubbel plezier! Wissel het daarom liefst regelmatig af met je partner indien die aanwezig is. Je zult als snel merken dat je kind het zalig vindt en zelf om de behandeling gaat vragen als je het een keer vergeet!

Een behandeling kan ervoor zorgen dat je kind plotseling moet plassen of poepen, voor kinderen die nog een luier dragen is het raadzaam een extra luiertje mee te brengen. Na afloop zie je vaak dat je kind even wil slapen of in de auto al in slaap valt. Helemaal prima, maak er een rustige dag van en zorg ervoor dat je kind voldoende (water) drinkt.

Shonishin voor kinderen helpt prima bij o.a. eczeem, huidklachten, allergieën, hoest/luchtwegaandoeningen, buikklachten, spijsverteringsproblemen, slaapproblemen, hoofdpijn, gedragsproblemen, ADD/ADHD.